En ny stadsdel växer fram

Här får du en förhandstitt i 3D på den nya stadsdelen som håller på att växa fram med ett spektakulärt läge vid havet, ett stenkast från Helsingborgs centralstation.

Oceanhamnen

Välkommen till Oceanhamnen!

Här får du en förhandstitt i 3D på den nya stadsdelen som håller på att växa fram med ett spektakulärt läge vid havet, ett stenkast från Helsingborgs centralstation.

oceanhamnen-3d

Oceanhamnen blir en levande stadsdel med cirka 450 bostäder nu i första fasen och de första invånarna flyttar in redan nästa år. Här byggs också restauranger, handelsyta och Oceanhamnen Waterfront Business District, ett nytt affärsdistrikt med 32 000 kvadratmeter nya kontor.

Vi på Forsheda Hus Ab är stolta över att få vara med och bygga en ny stadsdel i Helsingborg. Området är en av fyra stadsdelar i projektet H+, det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid.

Lördagen den 24 mars 2018 drog bygget av den nya stadsdelen Oceanhamnen igång på allvar. Istället för det sedvanliga spadtaget anordnades ett event med bland annat VR-modeller, utställning och en jättesmiley hängandes i en lyftkran.

Fram till år 2035 ska stadsdelarna Oceanhamnen, Husarområdet, Universitetsområdet och Gåsebeck utvecklas med nya bostäder, kommersiella fastigheter och mötesplatser. Här byggs en ny unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Det är också en del i det långsiktiga arbetet för att bygga ihop Helsingborg till en gemensam stad.

Vi är stolta och glada över att få vara med och bygga Ophelia åt Serneke, Regula & Primula åt All Bygg Höganäs .

Vi tackar för förtroendet och hälsar alla välkomna till Oceanhamnen.