ForshedaGruppen förvärvar Elementum eco AB

ForshedaGruppen har förvärvat samtliga aktier i ELEMENTUM eco AB, tillverkare av prefabricerade utfackningsväggar. Förvärvet blir det första in i koncernen Forsheda Gruppen, där Forsheda Hus AB och en rad andra bolag redan ingår.
elementum logo

– Genom förvärvet stärker vi vår kompetens och blir störst i Sverige på utfackningsväggar, då vi når en omsättning på närmare 500 miljoner kronor inom ForshedaGruppen, säger vd:n Nicklas Vernström.

ELEMENTUM eco AB finns lokaliserade med produktionsanläggningar i Bollebygd utanför Göteborg och i Knivsta utanför Stockholm. Företaget erbjuder primärt utfackningsväggar av stålprofiler till större byggnader.

– Den här affären stärker vår position, både geografiskt och på marknaden, och skapar möjligheter till fler och bättre affärer både för ELEMENTUM eco AB och Forsheda Hus AB. Rent praktiskt kommer ELEMENTUM eco AB att fortsätta sin verksamhet enligt samma linje som tidigare, men tillsammans med oss inom bolagskoncernen.

ForshedaGruppen har ända sedan bolaget startades arbetat med prefabricerade väggar från fabrik, med fokus på hållbart byggande. Från företagets tre fabriker i Småland erbjuder ForshedaGruppen ett förstklassig tjänsteutbud: från bygglovshandlingar till färdiga trähus – och allt däremellan.

ForshedaGruppens vision är att fortsätta växa in i rollen som Sveriges One-Stop-Shop för prefabricerade produkter, avsedda för professionella byggare.

– För att kunna fortsätta utvecklas arbetar vi kontinuerligt med organisk tillväxt och nya förvärv som passar in i vår strategi, som går ut på att erbjuda högkvalitativa prefabricerade komponenter till byggsektorn, avslutar Nicklas Vernström.

https://elementumeco.se/