ForshedaGruppen förvärvar Polardörren

Vi är väldigt glada över att kunna meddela att vi utökar koncernen med ytterligare ett bolag. ForshedaGruppen har förvärvat Polardörren AB.

 

Ur norra Norrlands hårda klimat och med en alldeles särskild passion för trähantverk, växte Polardörren fram. Sedan år 1946 har företaget med stor kärlek, stolthet och noggrannhet tillverkat handgjorda dörrar. Dörrarnas fingerskarvade furu och handlackade ytor vittnar om att noggrannheten, och passionen för det svensktillverkade hantverket lever vidare än idag.

-Vi har letat efter en dörrtillverkare till vår grupp, och lagt märke till Polardörrens satsningar. Vi uppskattar Polardörrens styrka och självständighet, och vi ser stor potential, säger Rickard Källander som är ansvarig för förvärv på ForshedaGruppen.

Polardörren är nu en del av ForshedaGruppen, men kommer fortsatt att stå på egna ben. Tillsammans fortsätter vi den expansiva resan. Polardörrens VD, Ida Snäll, förklarar att förvärvet skapar stora möjligheter för expansion i Öjebyn, tack vare synergin med övriga bolag inom ForshedaGruppen.

-Förvärvet känns som det bästa ur två världar; vi fortsätter att stå självständigt med vår fabrik i Öjebyn, samtidigt som vi får bättre resurser framåt. Det blir jätteroligt att kliva in i framtiden tillsammans med ForshedaGruppen, säger hon.

 

 

För ytterligare information, kontakta:

Nicklas Vernström

VD, ForshedaGruppen

E-mail: nicklas.vernstrom@forshedagruppen.se

Tel: 0702-16 71 89

 

Ida Snäll

VD, Polardörren

Tel: 070-5258830